csütörtök

Kell az igazság?

 
-aki nem ismeri, az Így jártam anyátokkal c. sorozatból van a videó-


A világ tele van sok szép,örömet szerző dologgal, de ezen dolgok szinte 90%-a hazugság.Egy nagy hazug világban élünk,ahol mindenki rejtegeti a valóságot,vajon miért?A válasz egyszerű: nem szeretjük a valóságot.Inkább elferdítjük egy kis hazugsággal.Vajon ez probléma?Amíg nem derül ki az igaz,mindenki boldog (?),s utána jön a csalódás, a rossz érzés.Íme egy példa:

Míg Oidipusz nem tudta, hogy megölte saját apját és az anyját vette feleségül,addig nincs semmi gond,de miután kiderült az igazság,jött a csapás.Szörnyülködve néztek rájuk,hatalmas szégyen szállt a fejükre.Iokaszté öngyilkos lett,Oidipusz megvakította magát,két fiuk egymás keze által halt meg. Ezek alapján a hazugság valójában áldás is.Ezzel mi is a probléma?A hazugsággal nincs gond,addig,míg ki nem derül az igazság.

Persze ,mint mindennek, ennek is van árny oldala.A csalódás csak akkor léphet fel,ha a hazugság kiderül,ha nincs minek kiderülnie,nincs miben csalódni.Nem szabad túlzásokba esni.A hazugságok hamar megbosszulják magukat,visszaütnek,és akkor megbánhatjuk,hogy hazudtunk.Ez esetben jobb az igazság,mint a kitaláció.

Tehát ez lenne a kérdés: Kell az igazság,vagy nem?


Véleményem szerint a hazugság nem árthat,ha nem visszük túlzásba.

3 megjegyzés:

  1. Hazugságukból áll a világ- ez tény. Ezzel mindenki tisztában van, és senki nem foglalkozik azzal, hogy ez most jó, vagy rossz, egyáltalán hatással lehet e az életünkre. A hazugság akkor jó ha az ú.n. kegyes hazugságról van szó, de rossz, ha rossz szándékból mondjuk.
    Jó, ez átlagban tényleg így van, valamilyen szinten egyet is értek vele. De a kegyes hazugság helyett (bármennyire is méltányolandó azt, ha valaki így akarja kikerülni a fájdalmat) szerintem jobb ha minél előbb megtudjuk az igazságot, még ha fáj is. Túl kell lépnünk a fájdalmon és beletörődni, az élet néha kegyetlen, és nem fair, de ez van. Vagy beletörődünk, vagy ellene megyünk, mindenkinek szíve joga eldönteni mit akar. A lényeg, hogy tiszta fejjel járjunk a világban, ne csatlakozzunk a hazugságok és manipuláció alatt álló 'tömeggyártmányok' (a tökéletesnek vélt adófizető munkás/munkanélküli) körébe.
    "Nem lenyelni kell a békát, hanem arcon vágni vele azt, aki dobta"

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek veled a hazugság mértékét illetően. Az embereknek szüksége van a hazugságra, de csak egy bizonyos mértékig. Nem szabad túlzásba vinni, mert könnyen rosszabb helyzetben találhatjuk magunkat mintha az igazat mondtuk volna, ezért óvatosan kell kezelni.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem teljesen igazad van. Sok a hazugság ebben a világban, de ez valamilyen szinten természetes, de csak addig míg túlzásokba nem esünk.

    VálaszTörlés