hétfő

Nagy az Isten állatkertje…

Média. Elég ez az egy szó, és máris megmagyaráztam, hogy mégis miért ezt a címet adtam. Manapság ha bekapcsolom a televíziót, az interneten böngészek, vagy akár rádiót hallgatok, máris szembetalálom magamat az emberiség mocskával. Gondolom, sokan vannak úgy, hogy a média megfertőzi az embereket a sok szeméttel, amit sugároz, és én is közéjük tartozom, de sok évvel ez előtt még normálisan lehetett tévét nézni vagy rádiót hallgatni. Mégis mi történt a színvonallal?
          Had demonstráljam a televízióval. A televíziózás lényege a szórakoztatás. A televíziónak köszönhetően az információ mindenkihez eljut. Megjelentek a jobbnál jobb hírműsorok, ismeretterjesztő dokumentumfilmek, kvízműsorok stb. Mára nélkülözhetetlen a tévé. A kormány is eme készüléken keresztül akar bejutni az agyunkba, manipulálni, hogy csak azt tegyük, ami nekik jó. Mindenféle reklámmal akarja traktálni a népet, hogy ezt meg azt vegyük meg. Mondhatni a tévé egyfajta tömeghipnotizáló szerkezetté alakult.
         DE a színvonal még így is meg volt, nem volt a mai médiához képest semmi förtelmes szemét. A média azt mutogatja, amit akar, tehát a változás az emberekben csupán a média okozta, szándékosan hülyíti a népet, mert minél kevesebbet gondolkodik, annál könnyebben megvezethető. A legszomorúbb az egészben az, hogy szinte senki sem veszi észre, mennyire befolyásolja. Vajon ennek mi az oka?
         Az iskola is egyfajta normákat közvetít a diákok felé, szintén befolyásolja az embert, de tényleg az oktatási rendszer tehet róla? Részben igen, másrészt pedig a szülők. Részemről nagyon is a szülők dolga, hogy gyermekük milyen értékekkel van körülvéve, és ha nem figyelnek oda, az történik, ami ma is van. Az emberi hülyeség mára már határtalan, az, hogy még sugározzák is, csak olaj a tűzre.

         Nem ártana minél előbb változtatni ezeken, nem szeretném, hogy a mai világ legnagyobb témája az legyen, hogy ki jutott be a villába, hogy ki esett ki az X-Faktorból. Legyen egy kis értelme annak, hogy tanulunk, rá kell venni az embereket a művelődésre.

4 megjegyzés:

  1. Sajnos az idővel sok minden változik: a szokások, a tudomány, a technika és ezekkel együtt az emberek személyisége is. Ugyan mi, emberek, magasabb szintű intelligenciával lettünk megáldva, de ha így haladunk, lassan már azon töprenghetünk, hogy ezt a jutalmat egyáltalán mivel is érdemeltük ki? Azokat, akik hozzájárulnak ehhez a sok ostobasághoz, én nem nevezném állatnak, mert azoknál sokkal rosszabbak. Az állatok legalább nem önpusztítóak. Mi kaptuk a legnagyobb értelmet ezen a bolygón, de az éremnek két oldala van: az emberi intelligencia szülte az emberi hülyeséget.
    Attól tartok, hogy ezzel kénytelenek leszünk együtt élni még egy jó ideig, de remélem, hogy egyszer végre fordul a kocka, és nem csak a hülye valóságshow-k meg a fiatalokat bolondító sorozatok fognak menni a tévében, hanem egyszer végre bekukkantanak a világ sötét részeibe is, például háborúkba, ugyanis egy katona, aki a saját hazáját védi, legalább százszor annyira megérdemli, hogy tévén lássák, mint azok, akik egy-két millió forintért bohócot csinálnak magukból.
    Nem véletlen, hogy a televízió a média legnagyobb fegyvere, ugyanis ez a legelterjedtebb. A tévét csak nézni kell, és a nézéshez nem kell látni, mert a sok hülyeségre úgyis akaratlanul odafigyelnek az emberek. A televízió igényli a legkevesebb koncentrációt - végül is az olvasás még mindig megerőltetőbb tevékenység, mert ahhoz meg kell dolgoznunk, hogy az újságból eljusson az agyunkba a sok információ, de hallásnál jön az magától is. Tehát tévénézéssel a legkönnyebb beférkőzniük az agyunkba.
    Sajnálom, hogy ebben a világban már csak a pénzről szól minden. De előbb vagy utóbb úgyis rájönnek majd az emberek, hogy a pénzt nem lehet megenni, sem meginni. Az igazi érték szerintem nem a pénz, hanem az összetartás, és a segítőkészség. Minden nép maga dönti el, hogy mit tart fontosnak. És ha mi végre egy nép lennénk, elég erőnk lenne ahhoz, hogy mindenkit, aki káros hatással van a világunkra, örökre eltapossuk.

    VálaszTörlés
  2. Elég erősnek érzem amit leírtál. Hülyíteni csak azt lehet, aki eleve az. Amit nem akarok nézni, azt nem nézem. Ez ilyen egyszerű.
    A reklámok terén egyet értek. Egyre több az értelmetlen és felesleges reklám. Kezdve a különböző leárazásokkal és az értelmetlen dolgok bemutatásával.

    VálaszTörlés
  3. A médiát csak a pénz érdekli. Az ilyen versenyzős műsorokkal rengeteget kereshetnek. A sok-sok ember mind küldi a szavazatait, mintha neki attól jobb lenne, hogy ha a kedvence nyer.
    A másik meg a reklám. Lassan már több a reklám, mint a műsor, ami már kicsit abszurd. Ráadásul egyre idegesítőbbek. Mind próbál vicces lenni (nem sok sikerrel), felhívni magára a figyelmet villódzó, rikító színekkel, és általában a reklám hangosabb is mint a műsor.
    De a legnagyobb baj, hogy mindemellett tényleg nem sok értelmes vagy hasznos műsor van. A szappanoperákban állandóan csak drámáznak minden kis hülyeségen. Szerintem mindenki családjában előfordulnak viták, miért akarjuk ezt a tévében is nézni??? Emellett mindenki megcsalja a másikat mindenkivel, csalnak, lopnak, hazudnak. Milyen üzenet ez? Tényleg erre kéne tanítani a népet?

    VálaszTörlés
  4. Jelen esetben a Szunterral értek egyet. Szerintem is túlreagáljátok ezt a tévé-ügyet. Egyrészt én egyáltalán nem érzem úgy, hogy "belemásznának a fejembe". Ha látok valamilyen reklámot, attól még nem ragad magával valamilyen mágikus erő ami akaratom ellenére megvásároltatja velem azt a dolgot. Másrészt pedig elég erős kifejezés az, hogy, "az emberiség a mocska". Jöhetnék olyan közhelyekkel, hogy a televízióban rengeteg olyan műsor is van, ami ismeretterjesztő, vagy nem primitív módon szórakoztató, de szerintem a ValóVilággal, az Éjjel-nappal Budapesttel vagy az Éden Hotellel sincsen semmi probléma. Nekem különösebben nem tetszett egyik sem, de az, hogy nekem nem tetszik, vagy hogy neked sem tetszik, még nem azt jelenti, hogy valami abszolút rossz, és máglyára kell vetni.

    VálaszTörlés