szerda

Mi lesz most?

Vajon mi lesz a jövőben? Ki tudja. De mégis jobb ha biztos jövőnk van, hogy van jövőképünk. Persze az is fontos, hogy legyen múltunk is, de talán a jövő fontosabb. Igen, a carpe diem egy ellentéte.

Miért is fontos ha van jövőnk? Jó az, ha határozottan tudjuk alakítani a jelent,így érhetünk el valamilyen célt.
Legyünk határozottak, ne bízzunk a sorsban, vagy az univerzumban, hisz mindez csak hit. Ahhoz, hogy megvalósítsuk álmainkat bizony tenni kell. Ne bízzunk a sorsban, mert a sors nem biztosan a mi akaratunk szerint történik.Például minden napra tanulok, de nem felelek, aztán jön egy dolgozat és nagyon jól sikerül, megtanultam a tananyagot.De aki egyszeri alkalommal jól tudja, jelentkezik felelni, megkapja az 5-öst, de egy dolgozata igen rosszul sikerül, azzal semmit sem ért el. Mindig figyelni kell, hogy mit hogy csinálunk. Egy másik példa: valaki az osztályból rendszeresen megírja a blogokat, van szabadideje, de aki mindent az utolsó pillanatba hagy, akkor csak kapkod és nem ér el jó eredményt. Céltudatosan kell cselekedni.

Azért fontos a jövőkép, hogy ha valami gond van, tudjunk megoldani, legyünk elővigyázatosak(pl. egy gazdasági válság).Jobb mindent  beosztani, majd hátradőlve pihenni, mint az utolsó pillanatokban kapkodva stresszelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése